Waarom ook jij een houten overkapping in je tuin wilt!

2 min gelezen
Lichtkoepel voor plat dak

Tijdens de donkere en gure herfst- en wintermaanden verlangen we het meest naar die fijne, lange en zwoele zomeravonden en heerlijke temperaturen overdag. Wij, als Nederlanders, zijn echte buitenmensen en zodra het mooi weer is, zie je ons van het mooie weer genieten. Ook op een mooie winterse dag. Een houten overkapping is de ideale oplossing om te kunnen blijven genieten van die mooie dagen in de zomer en de winter. Lees snel verder!

Zonwering

De overkapping fungeert niet alleen als multifunctioneel all-year ”terras”, maar ook om de zon tegen te houden op hete dagen. Het nadeel van een zonnescherm is dat je veelal geen uitzicht meer hebt, terwijl je met een overkapping de warmte kunt ontsnappen en een even mooi uitzicht houdt! Daarnaast beschermt de overkapping niet alleen jou van de UV-stralen, maar ook de meubels in jouw tuin. Hierdoor zullen ze minder snel verkleuren en dus langer meegaan.

Weer of geen weer

Sneeuw in de winter of een hittegolf in de zomer: de houten overkapping is er tegen bestendig. En jij dus ook. Je kan het hele jaar buiten zitten onder de overkapping: je vrienden uitnodigen voor een borrel buiten is dus ook mogelijk in december! Kacheltje aan, glühwein er bij, en je hebt een heerlijke avond!

Meerwaarde

Ook een groot pluspunt: een overkapping geeft een meerwaarde aan je woning. Dit staat gelijk aan de investering die je er in doet. Wel moet je het blijven onderhouden en eventueel tussentijds opknappen. Maar bij goed en zorgvuldig gebruik, gaat hij lang mee. Het is dus niet alleen een meerwaarde voor je huis, maar ook voor alle fijne herinneringen met familie en vrienden die je erin maakt.

Enthousiast geworden? Kijk eens op de website van Tuinhoutcentrale voor het grote aanbod houten overkappingen!