Wat moet je doen met je tuin?

2 min gelezen

Een fijne tuin hoort bij een fijn huis. Want wie wil er nou niet zomers lekker in de tuin zitten. Een buitenleven is gezond en daarnaast kan je er ook nog eens lekker sociaal doen. Denk aan een gezellige barbecue met vrienden en familie of lekker zonnen wanneer het weer eens lekker weer is. Dit alles doe je natuurlijk het beste met een fijn terras in de tuin. In dit artikel vind je tips over hoe je een terras aanlegt.

Tuin indeling

Moet het terras voor het grootste deel van de dag in de zon? Of juist liever een plekje in de schaduw onder een boom? Dat is helemaal afhankelijk van wat jij met het terras gaat doen. Ga je er veel zonnen, dan kan je het terras het best zo gunstig mogelijk plaatsen voor de meeste zonuren. Of neem je een eettafel waar je al je maaltijden wilt nuttigen, dan kan je het terras beter in de schaduw plaatsen.

Een terrasoverkapping

Terrasoverkappingen zijn een fijne oplossing als je het fijn vindt om met een spatje regen in de zomer alsnog buiten te kunnen zitten. Ook is het een goede uitkomst om de zon te weren. Met een terrasoverkapping creëer je een fijne plek zodat je ook tijdens de heetste uren van de dag gewoon lekker buiten kunt vertoeven.

Een tuinkamer

Je kunt het geen terras meer noemen, maar een tuinkamer kan ook een fijne aanwinst zijn voor jouw tuin. Een tuinkamer heeft als voordeel dat je ook in de winter tijd in de tuin kunt doorbrengen. Je kunt er zelfs kantoor houden. Tuinkamers van glas is fijn omdat je ondanks het weer toch kunt genieten van jouw buiten ruimte. Met een tuinkamer met glazen schuifwanden kan je meteen makkelijk naar je tuin.