Welke tuinstoelen?

1 min gelezen

Op zoek naar mooie tuinstoelen? Lees dan vooral verder, want hier vind je alles over alle soorten tuinstoelen en de nieuwste trends op dit gebied. Heb je bijvoorbeeld een mooie serre met een houten voordeur, dan moeten daar uiteraard mooie tuinstoelen staan!

Alles over tuinstoelen

Op zoek naar een nieuwe tuinstoel? Dan ga je vast eerst online rondkijken. Allereerst is het goed om te letten op de afmetingen van de stoel. Past deze bijvoorbeeld onder de tuintafel die je op het oog hebt? En kan je goed met je voeten bij de grond komen? Ook belangrijk: stoelen uit een hogere prijsklasse hebben vaak volledig aluminium schroefpunten en beter weerbestendig materiaal, of een gasveer.

Stapelbare tuinstoelen

Stapelbare tuinstoelen zijn handig op te ruimen: bijvoorbeeld handig als je een balkon hebt of een compacte tuin. Over het algemeen zijn de stapelbare tuinstoelen in twee categorieën in te delen: de design kunststof stoelen die verkrijgbaar zijn in leuke felle kleurtjes en die ook veel samen gecombineerd worden. Of juist de bekende antraciet kleurige aluminium stoelen met outdoor textilene stof die heel snel opdroogt na een regenbuitje.

Verstelbare tuinstoelen

Verstelbare tuinstoelen geven wat meer comfort. Want lekker met de rug achterover en bij voorkeur met de benen omhoog is toch wel genieten in het zonnetje. De verstelbare tuinstoelen zijn er tegenwoordig niet alleen met het standaard aluminium, maar ook in extra luxe, comfortabele uitvoering met vlechtwerkdraad met gasveer.