Zo kies je de juiste dakbomen

2 min gelezen

Zo kies je de juiste dakbomen

Dakbomen uitzoeken doe je zo

Dakbomen zijn prachtige bomen die je veel privacy kunnen geven in je achtertuin. Ze zijn echter in veel soorten en maten verkrijgbaar waardoor het uitzoeken van de juiste dakboom soms lastig kan zijn. De ene biedt privacy het hele jaar door en de andere niet, maar die is dan weer onderhoudsvriendelijk. Daarom zetten we er in dit blog 3 op een rijtje met voor- en nadelen. Zo kun jij straks de juiste dakboom voor jezelf uitzoeken.

1. Dakplatanen

Dakplatanen groeien vlug als boomsoort en laten zich makkelijk leiden. Met deze dakboom heb je snel een prachtig groen dak boven je tuin en daarmee snel veel privacy. Deze bomen groeien ook nog eens snel en goed op bijna elke soort grond. Omdat de nodige mensen allergisch zijn voor plataan, is het wijs om tijdens het snoeien een beschermingsbril en handschoenen te dragen. Wil je ook privacy in de winter? Dan is deze boom waarschijnlijk niet voor jou, aangezien deze in de winter kaal wordt.

2. De Dak-moerbei

Het bijzonder fijne aan de Dak-Moerbei is dat deze weinig tot geen vruchten geeft. Op deze manier blijft je tuin lekker schoon. Ook regelt het dichte bladerdek dat er weinig zon en veel schaduw in je tuin komt. Dat is nog eens lekker genieten in de zomer. Deze boom is echter niet aan te raden als je een kalkrijke bodem hebt of ook in de winter lekker wil zitten onder een bladerdek.

3. De Dak-Ginko

Met deze mooie Japanse notenboom heb je een prachtige sfeervolle eyecatcher in je tuin. Heb je een achtertuin in een Oosterse stijl? Dan kan de Dak-Ginko niet ontbreken. Wil je in de herfst genieten van prachtige kleuren? Dan geniet je vast en zeker van de prachtige gele bladeren van deze top-boom! Klein nadeel is alleen dat de vruchten die eraan groeien onaangenaam kunnen ruiken.

Extra informatie en hulp bij dakbomen

Ben jij om en wil je een dakboom kopen? Schakel dan altijd een expert in dakbomen in. Heb je nog vragen naar aanleiding van ons blogartikel? Stel ze gerust aan ons via dit contactformulier.