Zo maak jij de beste keuze op hottub gebied 

5 min gelezen

Als het buiten verschrikkelijk weer is, is er niets heerlijker dan naar buiten te gaan en te ontspannen in jouw eigen hottub. Het is eigenlijk een spa-ervaring waar je thuis van kunt genieten wanneer je maar wilt. Hot tubs zijn niet langer voorbehouden aan spa’s en hotels; ze komen steeds vaker voor in achtertuinen. Het is wel zo dat je voor zo’n grote aankoop voldoende tijd moet nemen en de nodige voorbereidingen moet treffen. Dit artikel zal je wat meer inzicht geven over waar je allemaal op moet letten bij het kopen en kiezen van een hottub.

Hier moet je op letten

Er is een grote verscheidenheid aan hottubs beschikbaar. Je moet de verschillende opties bij de showroom hottubs in Hoogeveen goed bekijken voor je beslist welke je gaat kopen. Bij het kopen van een hottub moet je eerst nagaan wat jouw wensen zijn. Heb jij een gezin met kinderen en willen jullie er allemaal tegelijk in? Of is de hottub bedoeld voor knusse avonden met z’n tweetjes? Je kunt de hottub natuurlijk ook gebruiken voor hottub party’s met vrienden. Of is de hottub vooral bedoeld om lekker vuurtje te stoken en van de stilte te genieten? Door van te voren te bedenken hoe en waarvoor jij de hottub wilt gebruiken, kun jij uiteindelijk de hottub kopen die het beste bij jouw situatie past Het is de moeite waard om de verschillende opties te bekijken en te bedenken hoe vaak je de hottub gaat gebruiken. Je moet ook nadenken over hoe je het water in je hot tub gaat behandelen en onderhouden, heb je hier wel voldoende tijd voor? 

Soorten hot tubs

Je hebt tegenwoordig de keuze tussen twee verschillende soorten hottubs. Een traditionele houten hottub en een hottub met een binnenkuip, afgewerkt met bijvoorbeeld hout of composiet. Een goede kwalitatieve houten hottub is gebruiksvriendelijk en heeft een zeer lange levensduur. Door de hitte van het water blijft een houten hottub waterdicht. Een Hottub met binnenkuip is bedacht omdat een houten hottub het beste vol met water kan blijven staan. Daarnaast is een kunststof kuip zeer gebruiksvriendelijk en goed schoon te houden. Voor de hottub heb je externe-, interne- en geïntegreerde kachels. Onder andere de kwaliteit van de kachel is verantwoordelijk voor de opwarmtijd van het water. Wil je niet uren  stoken, dan is het dus belangrijk om je goed in te lezen over het kachel gebruik en de kachel soort. Een goede kachel kan de meeste hottubs namelijk al in 2 uur warm krijgen. 

De kosten van een hottub

Welke hottub je ook koopt, het blijft een investering. Van een investering hoop je meestal voor een lange tijd te genieten, en met een goede hottub kun je daar zeker van uitgaan. Bij het kopen van een hottub zal je dus goed moeten kijken hoeveel budget je wilt uitgeven. Het verschil in prijs zit hem voornamelijk in de afmetingen, extra opties en de kachel soort. Wat je ook kiest, je zult in ieder geval genieten van het warme water en het knetterende hout. Kies dus iets waarvan je blij wordt en wat leuk is voor jouw portemonnee! 

Hoe kies je de juiste maat voor je ruimte?

Zoals we hierboven al zeiden, moet je bij het kopen van een bad rekening houden met de grootte van het bad. Als je een te klein bad koopt, kan het snel frustrerend worden; als je een te groot bad koopt, kan het duurder zijn en moeilijker te verplaatsen. Je moet je ruimte opmeten om een idee te krijgen van de grootte van je bad. Als je een gebruikt bad koopt, kun je dat ook opmeten. Je kunt ook de maattabel van de fabrikant raadplegen om een idee te krijgen van de grootte van de verschillende modellen.

Hoe zit het met chemicaliën en filters?

Je moet chemicaliën en filters kopen om je hottub schoon en bacterievrij te houden. Daar kan je veel geld aan uitgeven, maar er zijn een paar dingen die je kan doen om de kosten te drukken. Als je wil besparen op de kosten van chemicaliën, kan je proberen de hoeveelheid water die je in de hottub gebruikt te verminderen. Je kunt ook kijken of er goedkopere merken verkrijgbaar zijn. Denk ook aan de filters die bij je bad worden geleverd. Die kunnen duur zijn, maar je kan op zoek gaan naar goedkopere versies of manieren om ze efficiënter te reinigen.

Hot tub functies die je niet kan negeren

Het dak van de hottub kan heel wat te verduren krijgen, dus het is de moeite waard om na te denken over welk materiaal je wilt. Metaal is vaak een goede keuze omdat het duurzaam is. Je moet ervoor zorgen dat de hot tub op een ondergrond staat die zijn gewicht kan dragen. Dat kan beton of een houten terras zijn. Zorg ervoor dat de bediening gemakkelijk toegankelijk is. Denk er ook aan hoeveel mensen de hot tub zullen gebruiken en of ze er allemaal bij kunnen. De afvoer wordt gebruikt om het bad te legen en regelmatig schoon te maken. Het is de moeite waard om ervoor te zorgen dat de afvoer goed bereikbaar is en goed werkt. Of wat dacht je van de jets? De jets maken de hot tub zo ontspannend en therapeutisch. Je moet ervoor zorgen dat ze de juiste kracht en afstand hebben. – Watertemperatuur: Je moet ervoor zorgen dat de watertemperatuur constant en gemakkelijk te regelen is. 

Is een hot tub iets voor jou?

Als je ooit hebt overwogen om een hot tub te kopen, dan is dit het perfecte moment. Het einde van de zomer is de beste tijd om er een te kopen; er zijn nu een hoop mooie aanbiedingen voor hottubs. Hottubs zijn een enorm leuke manier om thuis en met vrienden en familie tijd door te brengen. Ze zijn ook ongelooflijk makkelijk te onderhouden en schoon te maken. Met een hottub in je achtertuin heb je altijd een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van je vrije tijd.