Checklist voor verhuizen

2 min gelezen

Verhuizen is een hele klus en doe je niet binnen een paar uur. Het vereist een planning en voorbereiding die al een geruime tijd voor de verhuisdag gemaakt moeten zijn, net zoals het regelen van praktische zaken zoals het doorgeven van gegevens aan de gemeente of verzekering. Hieronder geven wij drie tips waardoor jouw verhuizing soepeler verloopt. Lees dus vooral verder!

Voor de verhuisdag

Belangrijk: vraag hulp aan familie en vrienden. Wellicht hebben zij een dag over om te helpen. Alle hulp is welkom natuurlijk bij zo’n grote klus, zeker bij een seniorenverhuizing. Daarnaast is het ook handig om van te voren bekijken wat meegaat naar het nieuwe huis en wat weg kan. Zo bespaar je ruimte in de verhuiswagen en de kosten van verhuisdozen. Maar je zou de overgebleven spullen ook kunnen doneren aan een kringloopwinkel of weggeven aan iemand die het nog kan gebruiken! 

Inpaktips

Inpakken is niet voor iedereen weggelegd. Wij raden het aan om het volgende in gedachte te houden:

  • Pak per kamer in. Zo komt alles straks weer makkelijker op de juiste plek terug terecht.
  • Maak een planning. Zorg ervoor dat je niet alles op het laatste moment moet doen, maar verdeel het over een aantal weken of dagen.
  • Verdeel het gewicht. Goed voor de dozen en de verhuizers!
  • Bescherm breekbare spullen. Verzamel genoeg papier, zoals kranten, om bijvoorbeeld servies mee in te pakken. Thee- of handdoeken zijn ook altijd handig.
  • Geef aan waar de doos moet komen in het nieuwe huis. Zo voorkom je later dat je iedere doos moet openmaken om erachter te komen waar het moet staan. 

Op de verhuisdag

Het is handig om voor de verhuisdag alvast een plekje voor je huis vrij te maken voor de verhuiswagen. Zo kan je makkelijk de spullen inladen. Bovendien is het ook handig om de hulp te plannen en te verdelen. Hierdoor voorkom je chaos en weet iedereen wat-ie moet doen. En als laatste: zorg voor genoeg eten en drinken! Zo blijft iedereen energiek en gaat de verhuizing nog vlotter.

Verhuizen is en blijft stressvol. Of je nu jong bent of al wat ouder en hulp nodig hebt, het is voor niemand een gemakkelijke taak. Speciaal voor ouderen bestaat er een verhuisbedrijf in Arnhem en andere grotere en kleinere steden dat helpt met het verhuizen. Een stressvrije verhuizing dus!