De voordelen van een beukenhaag

2 min gelezen
beukenhaag

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten haagplanten om uit te kiezen. Elke soort heeft eigen voor- en nadelen en bovendien moet een haagplant natuurlijk bij je smaak passen. De beukenhaag is nog altijd een van de meest populaire haagplanten dankzij zijn unieke eigenschappen:

  • hij behoudt blad in de winter
  • hij is absoluut betaalbaar
  • de beukenhaag kan een boel hebben
  • hij is makkelijk te snoeien

Stormbestendig groen

beukenhaag

In Nederland is het weer onvoorspelbaar. Helaas zijn we heel goed in van die zomerse zon afgewisseld met storm en harde zomerse buien. Een plant moet daar wel tegen kunnen. Sommige planten gaan helemaal kapot als ze dit moeten verdragen. Maar niet de beukenhaag. Deze bijzondere plant kan heel goed tegen wind, storm en regen. De beukenhaag is daarmee een ideale boomsoort voor in Nederland, waar het weer eigenlijk nooit echt te voorspellen is. 

Winterhard maar dan anders

Er zijn eigenlijk drie soorten haagplanten: de soort die blad verliest in de winter, de soort die groen blijft het hele jaar door en de soort die blad behoudt maar wel verkleurt. De beukenhaag valt onder die laatste. De bladeren van de beukenhaag krijgen een prachtige roodachtige kleur en hebben daardoor ook in de winter een uniek uiterlijk. Dat is waarom zoveel mensen ervoor kiezen: het is niet alleen prachtig om naar te kijken maar het waarborgt ook je privacy het hele jaar door. In de winter zijn pottenkijkers natuurlijk ook vervelend.

beukenhaag

Simpel snoeien

Tot slot is de beukenhaag simpel te snoeien en dus ook geschikt voor mensen die eigenlijk niet zo goed zijn met tuinieren.