Een nieuwe dakbedekking kiezen voor jouw woning

2 min gelezen

Veel woningen hebben een nieuwe dakbedekking nodig. Zo kan het zijn dat je huidige dakbedekking versleten is, maar ook dat je sowieso een nieuwe dakbedekking nodig hebt. De keuze van de soort dakbedekking is heel erg belangrijk en er zijn diverse soorten te vinden. Iedere soort dakbedekking heeft zijn eigen voor- en nadelen. Ook is er voor ieder dak een andere soort dakbedekking en zijn er veel mensen met een plat dak. Wanneer je een plat dak hebt, is het verstandig om te kiezen voor EPDM dakbedekking. EPDM dakbedekking is namelijk perfect voor platte daken. 

EPDM dakbedekking is een soort van rubberfolie en kan eenvoudig geplaatst worden op een plat dak. Deze soort dakbedekking is ontzettend snel gestegen in populariteit en dit komt door de vele voordelen die eraan verbonden zitten. Steeds meer mensen laten het op hun dak plaatsen en kunnen genieten van alle voordelen. Wil je ook weten wat de voordelen zijn van EPDM dakbedekking? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Je kunt het gewoon zelf plaatsen

Een van de grootste voordelen is dat je EPDM dakbedekking zelf kunt plaatsen. Dit betekent wel dat je de juiste materialen nodig hebt voor het plaatsen. Je kunt op het internet eenvoudig een EPDM pakket kopen en hier zitten meerdere voordelen aan verbonden. In het EPDM pakket zit namelijk alles wat je nodig hebt voor het plaatsen van de EPDM dakbedekking. Je kunt hier de EPDM stroken vinden die je zelf op het dak kunt plaatsen, maar ook de EPDM lijm. EPDM lijm is speciaal bedoeld om de EPDM stroken vast te maken aan het dak, zodat het ook echt goed blijft zitten. Wil jij ook nog eens de dakranden afwerken met EPDM? Dan kun je ook daktrim EPDM bij de specialist kopen, zodat je deze ook goed kunt afwerken.

De voordelen

EPDM dakbedekking wordt steeds vaker gekozen en dit komt doordat het voornamelijk duurzaam is. De rubberfolie is namelijk recyclebaar, maar heeft ook nog eens een levensduur van ongeveer 50 jaar. Bij beschadigingen is het mogelijk om het te repareren met nieuwe stroken EPDM. Daarnaast wordt EPDM dakbedekking zonder naden geplaatst, dit betekent dat het dak ook volledig waterdicht is. De isolatiewaarde van jouw woning gaat omhoog met EPDM dakbedekking en dat is natuurlijk ideaal. Ook kan EPDM heel goed gebruikt worden voor groene daken en kunnen er geen wortels in groeien.