De voordelen van een kunststof gevelbekleding

2 min gelezen

Je ziet kunststof steeds meer. Bijna overal waar je kijkt zie je kunststof. Er worden veel dingen gemaakt van kunststof. Je toetsenbord, je telefoon, je broodtrommel en soms zelfs je kleding wordt van kunststof gemaakt. Het gebruik van kunststof is erg makkelijk. Je vervangt hiermee een hoop andere stoffen, zoals hout of beton. Kunststof is niet slecht voor het milieu, mits het wordt gerecycled. Recyclen is dus een van de voordelen van kunststof, maar wat zijn de andere voordelen van een kunststof gevelbekleding?

Voordelen

Een van de grootste voordelen van een kunststof gevelbekleding van In-Garden is dat het kunststof onderhoudsarm is. Je hoeft, als de gevelbekleding eenmaal op de gevel zit, niet meer naar het kunststof om te kijken. Je kan de gevelbekleding eenvoudig schoonmaken met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Er zal geen vuil op het kunststof achterblijven. Een ander voordeel van de gevelbekleding is dat het kleurvast is. Kunststof zal in tegenstelling met geverfd hout niet gaan verkleuren. Verf kleurt na verloop van tijd altijd anders. Dat kan komen door bijvoorbeeld de zon. Door middel van kunststof heb je daar geen last van!

Duurzaam

Zoals net al is vermeld, is kunststof erg duurzaam. Je kunt het blijven gebruiken en daardoor is het erg belangrijk dat je kunststof blijft recyclen. De kunststof gevelbekleding van In-Garden is gemaakt door middel van upcycling. Het kunststof dat normaal weggegooid zou worden, wordt nu verwerkt in de gevelbekleding. Hiermee wordt onder andere voorkomen dat de schadelijke afvalstoffen van het verbranden van kunststof in de lucht terecht komen.