Douglas hout: het ideale bouwmateriaal

2 min gelezen

Ben je op zoek naar het perfecte bouwmateriaal om te gebruiken voor een bouwproject? Hout is dan een goede optie voor jou. Dit materiaal kan je namelijk voor allerlei verschillende doeleinden gebruiken. In dit artikel geven we je een overzicht van alle voordelen van hout als bouwmateriaal. Ook geven we je wat extra informatie over de verschillende soorten hout die er zijn.

Veelzijdig

Met hout kan je ontzettend veel dingen maken. Dit kan in verschillende formaten zijn, voor binnen of voor buiten, met hout kan het allemaal. Een groot voordeel van hout is namelijk dat je het goed kan bewerken. Daarnaast is hout een materiaal wat altijd hip is. En ben je erop uitgekeken? Dan kan je het gemakkelijk een nieuwe look geven omdat het zo makkelijk te bewerken is. 

Douglas hout

Douglas hout is een van de vele soorten hout die er zijn. Het is in allerlei vormen te verkrijgen: je hebt douglas balken, douglas planken en douglas palen. Hierdoor is er voor ieder bouwproject het perfecte materiaal te verkrijgen. Wat douglas hout herkenbaar maakt, is de fijne tot matige grove nerf en wanneer je het niet behandeld gaat het wel zo’n tien tot vijftien jaar mee.  

Tuinhout

Naast douglas hout, is tuinhout een andere populaire houtsoort om mee te klussen. Dit is een soort hout die zowel geschaafd als ongeschaafd verkrijgbaar is. Tuinhout wordt veelal gebruikt voor klusprojecten buiten, bijvoorbeeld in de tuin. Denk hierbij aan het maken van een schuur, een schutting, zelf een carport in elkaar zetten of het maken van een mooie veranda. Ook tuinhout is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo zijn er palen, balken en planken van.

Ben je nog op zoek naar mooi hout voor je bouwproject? Neem dan eens een kijkje op de website van Houtdirect voor een ruim aanbod.