Plaagdier in je tuin? Verjaag die mollen om ravage te voorkomen

2 min gelezen

Dan heb je zo je best gedaan om een gazon als een biljartlaken te krijgen, dan is de mol weer spelbreker. Als je niet ingrijpt gaat hij niet gemakkelijk uit zichzelf weer weg. Hij heeft nu eenmaal in de bodem onder je grasmat een gang gegraven. Een heel gangenstelsel om precies te zijn. Voor de hele familie toegankelijk. Het deel van dit stelsel dat dichter onder de oppervlakte ligt is zichtbaar als een molshoop. Eigenlijk zie je dan nog maar een topje van de ijsberg. Want wie last van mollen heeft, wil deze beschadigende dieren kwijt. Een mollen verjager heeft verschillende methoden tot zijn beschikking om van het ongedierte af te komen. Van goedkoop tot duurder en van diervriendelijk tot efficiënt. 

Efficiënt of diervriendelijk de mol bestrijden?

Een dure professional inhuren om de mollen te vangen is een manier om er vanaf te komen. Steeds een klem zetten en zo de mol vangen vraagt wat kennis van zaken en veel geduld. Wie de mollengang kan opsporen en deskundig de klem plaatst heeft succes. Beide methoden zijn efficiënt. Het dier wordt gedood en komt niet meer terug. Wil je het minder wreed? Dan kan het verjagen van het dier je probleem voor even oplossen. Apparaten die hinderlijke geluidssignalen uitstoten doen de mollen ook op de vlucht slaan. Hij zoekt elders een territorium en jouw tuin is voorlopig van de wroeters bevrijd. Diervriendelijke manier om je tuin te beschermen tegen schade aan plantenwortels. 

Met carbid eenvoudig en snel van je mollen af

Een restje carbid wat je kocht voor het carbid schieten winkel helpt om snel en eenvoudig de dieren in je tuin te verjagen. Want met de penetrante geur zul je  mollen verjagen met carbid winkel. Ze lijden er niets mee, maar nemen de vlucht en zoeken elders een nieuw leefgebied. Niet meer in jouw tuin.