Zo kun je met OSB interieur verbeteren

2 min gelezen

Als doe-het-zelver wil je voorzien zijn van de beste materialen en de mooiste kleuren. Doordat er een groot aantal mogelijkheden zijn, is het goed om jezelf eerst te oriënteren voordat je overgaat tot een groter klusproject. Je komt dan ook uit op een groot aantal kleurtinten, die bij verschillende trends horen. Je kunt met OSB interieur verbeteren, waardoor je een mooie uitstraling geeft aan alles in en rondom de woning. Maar wat is OSB precies en wat zijn andere mogelijkheden die je hebt voor de klusprojecten? Lees verder en ontdek wat je ermee kan.

Verschillende mogelijkheden met OSB in het interieur

Met OSB jouw interieur verbeteren is te allen tijde mogelijk. OSB kleuren zijn namelijk 40 procent lichter dan de standaard platen. De frisse kleuren geven jou veel opties om te variëren in jouw interieur. Daarbij zijn het platen die eenvoudig te bewerken zijn. Je kunt deze platen namelijk zagen en frezen zonder dat er splinters komen. Hierdoor is de afwerking niet altijd meer nodig en kun je profiteren van de veelzijdige toepassing van de plaat. Je kunt verschillende meubelstukken maken, maar ook een tafelblad of wandbekleding. Door een goed plan te ontwikkelen en op basis hiervan de aankoop te doen, heb jij platen die jouw interieur aanzienlijk verbeteren ten opzichte van andere materialen.

Gemelamineerd spaanplaat kleuren voor decoratie

Je kunt ook kiezen voor gemelamineerd spaanplaat kleuren. Deze spaanplaten zijn vooral voor decoratieve doeleinden bedoeld. Ze bestaan uit houtsplinters die dicht op elkaar geperst zijn. Beide zijden van de platen zijn voorzien van een laag melamine, wat een geïmpregneerde papierlaag is. Hierdoor krijg je de stevigheid van de materialen en kunnen de kleuren een langdurige kwaliteit behouden. De gemelamineerde spaanplaat kleuren zijn beschikbaar in een groot aantal tinten, waardoor je hen helemaal aan de rest van jouw interieur aan kunt passen. Door goed te bekijken welke tinten jij nodig hebt, maak je er al snel een geheel van. 

Profiteren van de voordelen van het materiaal

Bij gemelamineerd spaanplaat kleuren zijn niet alleen de tinten een groot voordeel. Het materiaal heeft een licht gewicht, waardoor het goed hanteerbaar is. Tevens is het eenvoudig schoon te maken, waardoor je niet lang met het onderhoud bezig bent. Je behoudt daarbij te allen tijde een krachtig materiaal over, waar je jarenlang van kunt genieten. Jij hoeft de platen alleen nog maar op maat te maken, waarna je ze kunt gaan toepassen in jouw klusproject.