Droogbloemen

2 min gelezen

Tegenwoordig wordt het steeds populairder, droogbloemen. De normale bloemen kunnen al na een week worden opgeruimd, terwijl de droogbloemen heel lang kunnen staan. Wat zijn droogbloemen nu eigenlijk? Is het ook betaalbaar en welke soorten zijn er allemaal?

Wat zijn droogbloemen?

Droogbloemen zijn meer dan alleen gedroogde bloemen. Droogbloemen is als het ware een verzamelnaam voor alle natuurlijke, gedroogde decoraties. Tegenwoordig is dit steeds uitgebreider geworden, dus er is een groot assortiment van deze natuurlijke, gedroogde decoraties. Het kunnen granen of sierbloemen zijn, maar ook gedroogde lianen en dennenappels. Vandaar de naar droog decoratie, omdat er meer dan alleen droogbloemen onder vallen. De droog decoratie wordt eigenlijk letterlijk gedroogd. Dit kunnen verschillende soorten decoratie zijn. Het is tegenwoordig populairder dan ooit.

Wat voor soorten droogbloemen bestaan er?

Verschillende soorten droogbloemen  zijn pampas pluimen, babala, tarwe, haver, phalaris en papaver. De pampas pluim is een grote graspluim die erg populair is onder de mensen. De pampas pluim heeft een bohemian uitstraling. Het is tegenwoordig in allerlei verschillende kleuren te verkrijgen, wat ervoor zorgt dat deze pluim nooit gaat vervelen. De natuurlijke variant is vaak wel het meest geliefd, vanwege de natuurlijke, neutrale kleur.

De babala, tarwe en haver vallen onder de graansoorten. Deze zijn echter ook heel mooi in een droogboeket. Ze zijn naturel, maar ook in alle kleuren van de regenboog beschikbaar. Granen kunnen namelijk makkelijk gekleurd worden, vandaar dat ze in veel verschillende soorten kleuren beschikbaar zijn.

Phalaris en papaver zijn voorbeelden van natuurlijke droogbloemen. Deze droogbloemen zijn op natuurlijke wijze gedroogd, vandaar de naam. Deze natuurlijke droogbloemen hebben een natuurlijke kleur en vorm. Ze kunnen zorgen voor een rustige uitstraling.

Dit zijn een paar voorbeelden van droogbloemen. Er bestaan namelijk nog meer droogbloemen. Droogbloemen kunnen ook geverfd worden. Daarmee wordt bedoeld dat de droog decoratie een kleurtje krijgt. Vrijwel alle bloemen, grassen en granen kunnen worden gekleurd.