Een huis kopen in Portugal? Dit zijn de voordelen!

3 min gelezen
huis kopen in portugal

De voorbije jaren kon er reeds worden vastgesteld dat een huis kopen in Portugal aanzienlijk in de lift zit. Steeds meer mensen kiezen er dan ook bewust voor om te investeren in vastgoed in dit Zuid-Europese land. Hier liggen verschillende redenen van aan de basis. In eerste instantie is er natuurlijk het aantrekkelijke klimaat, maar daarnaast zijn er ook heel wat financiële voordelen aan verbonden. Een huis kopen in Portugal blijkt dan ook voornamelijk voor mensen die de pensioenleeftijd hebben bereikt een absolute aanrader te zijn. Wil jij ook graag ontdekken welke exacte voordelen er precies verbonden zijn aan het aanschaffen van vastgoed in het mooie Portugal? Raadpleeg dan zeker en vast de informatie hier op deze pagina!

Waar kunnen buitenlandse vastgoedinvesteerders op rekenen?

Als buitenlandse vastgoedinvesteerder uit de Europese Unie kan je rekenen op heel wat interessante voordelen die verbonden zijn aan een huis kopen in Portugal. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat pensioenen in Portugal niet worden belast. Dit is meteen één van de belangrijkste redenen waarom er vaak wordt gesteld dat een huis kopen in Portugal in het bijzonder interessant is voor ouderlingen. Zolang ze maar ten minste 184 dagen op jaarbasis in het land verblijven worden de pensioenen namelijk niet belast. Dit maakt uiteraard op financieel vlak een enorm verschil in vergelijking met bijvoorbeeld Nederland en België. 

Een tweede voordeel waar je op kan rekenen bij een woning kopen in Portugal heeft betrekking tot het feit dat je deze op financieel interessante wijze kan verhuren als vakantiewoning. Vroeger was het zo dat er op de inkomsten uit de verhuur van een vakantiewoning zomaar even 28 procent belastingen werden aangerekend. Tegenwoordig is dat niet langer het geval, integendeel. Het belastingpercentage is dan ook drastisch verlaagd naar slechts 8,75 procent. Nog een extra voordeel is dat er in Portugal geen sprake is van een belasting welke wordt aangerekend op een tweede verblijf. Ook dit maakt een huis kopen in Portugal uiteraard alleen maar extra interessant. 

Een huis kopen in Portugal voor niet-Europeanen

Bovenstaande voordelen maken duidelijk dat een huis kopen in Portugal voor inwoners van andere Europese landen absoluut de moeite waard kan zijn. Dit geldt echter misschien nog wel meer voor mensen die afkomstig zijn uit andere landen buiten de EU. Zij kunnen namelijk met een huis kopen in Portugal aanspraak maken op een zogenaamd gouden visum. Er is hier echter wel een belangrijke voorwaarde aan verbonden. Het vastgoed waarin men gaat investeren dient namelijk verplicht over een waarde te beschikken van ten minste 500.000 euro. Bij alle investeringen die kleiner zijn dan dit bedrag kan er dus geen aanspraak worden gemaakt op het verkrijgen van het gouden visum. 

Kosten bij een huis kopen in Portugal

De bovenstaande voordelen hebben duidelijk gemaakt dat een huis kopen in Portugal voor veel mensen ongelofelijk interessant kan zijn. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat er rekening moet worden gehouden met de kosten op de aankoop. Bovendien is het ook nog eens zo dat er een jaarlijks terugkerende belasting in rekening wordt gebracht. Hoe het ook zij, het mag duidelijk zijn dat een huis kopen in Portugal absoluut het overwegen waard kan zijn. 

www.easylivingportugal.nl staat voor betaalbaar wonen met een sociaal karakter, privacy en daarbij A+ Bouwkwaliteit.