Geniet in een handomdraai van zon of schaduw via een lamellen overkapping

3 min gelezen

Als je op je terras zit in een Hollandse tuin, dan weet je dat het weer op ieder moment om kan slaan. Als je binnen zit en buiten de zon ziet verschijnen, dan heb je meteen de neiging om naar buiten te gaan om die zonnestralen op te slurpen. Maar als je eenmaal buiten bent en je lekker hebt geïnstalleerd in je tuinstoel, dan kan het zomaar zo zijn dat de wolken weer terugkomen en dat er wat regen uit neerdaalt. Je moet dan alles weer inpakken en naar binnen verhuizen. Ook kan het zijn dat je naar buiten gaat op een moment dat het nog niet al te heet is en dat je later weer naar binnen wordt gestuurd, omdat de zon op den duur gewoon te heet is. Op een terras in een land als Spanje heb je hier natuurlijk veel minder snel last van, omdat het weer daar in principe stabieler is. Vooral in het zuiden van Spanje heb je gewoon veel zonuren en weinig regen. De regen die valt, valt vaak ook in de nacht. Maar ook daar heb je last van hitte. Je moet in Nederland op je terras dus eigenlijk een situatie zien te creëren waarbij je niet door iedere weerverandering naar binnen moet. Maar het is ook niet handig als je bijvoorbeeld bij een te sterke zon eerst weer op moet staan om allerlei maatregelen te treffen om schaduw te creëren. Als er eerst nog weer een parasol uitgeklapt moet worden, dan is dat ook weer een inspanning. Als je weet dat de zon waarschijnlijk later wel weer acht de wolken verdwijnt, dan heb je waarschijnlijk geen zin om al die moeite te doen. Daarom is een lamellen overkapping de perfecte oplossing voor een Hollands terras. Een lamellen overkapping is een terrasoverkapping met lamellen die je met een druk op de knop open en dicht kunt doen. Dus zodra de zon te warm wordt, dan druk je op de knop om de lamellen overkapping te sluiten. Je kunt gewoon blijven zitten en de lamellen draaien zich vanzelf dicht. De zon wordt dan geblokkeerd en jij zit niet langer in de hitte. Als je ziet dat de zon weer achter de wolken verdwijnt, dan kun je de lamellen overkapping weer open draaien. Dit alles kun je doen zonder je tuinstoel te verlaten. Ook als het warm genoeg is om buiten te zitten maar er wel sprake is van buitjes, dan is een lamellen overkapping natuurlijk ideaal. Je kunt een lamellen overkapping bestellen bij SunCircle Projects. 

Realiseer een volwaardige lamellen overkapping via SunCircle Projects

Als je graag een lamellen overkapping in de tuin wilt, dan kun je terecht bij SunCircle Projects. Hier kun je verschillende grootschalige zonweringen kopen zoals de lamellen overkapping. Maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor: 

  • Terrasoverkapping met doek
  • Schuifpanelen 
  • Vouwluiken

Surf naar suncircleprojects.nl voor meer informatie

Indien je meer wilt weten over de vele mogelijkheden met verschillende typen zonweringen, dan kun je terecht op de website van suncircleprojects.nl. Hier lees je meer over alle opties die je hebt voor wat betreft zonweringen.