Gietvloer in het hele huis

2 min gelezen
modelwoning

Gietvloeren veroveren langzaamaan een stevige plaats in de top van de vloeren.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer wordt boven een bestaande vloer gegoten en egaliseert zichzelf. Er zijn geen machines nodig op de vloer vlak te maken.

Voordelen van een gietvloer:

Hygiëne en onderhoud: Gietvloeren zijn naadloos en bestaan uit één vlak. Ze zijn eenvoudig te onderhouden en scoren qua hygiëne omdat ze geen vuil achterlaten in voegen.

Plaatsing en legging: Gietvloeren worden op een oppervlakte gegoten en ze kunnen zichzelf egaliseren. Eenvoudig te plaatsen boven op een bestaande vloer. Ook kunnen gietvloeren doorheen gans het huis gelegd worden wat alleen al maar het onderhoud van de vloeren vereenvoudigd.

Vloeistofdicht: Ideaal om te reinigen en de meest geschikte vloer voor mensen met een huisstofmijtallergie.

Duurzaam: Gietvloeren zijn duurzaam en slijtvast.

Welke toepassingen van gietvloer zijn er voor in je huis?

Polyurethaan gietvloeren:

Deze worden meestal gebruikt in woningen bij particulieren omwille van de elasticiteit en onmogelijk te scheuren. Deze kan op alle oppervlakten en ondergronden worden geplaatst. Deze vloeren zijn goed te combineren met vloerverwarming. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren en passen in elk interieur (Modern – Industrieel – landelijk). Eens gelegd kunnen ze ook niet door de UV-stralen verkleuren

Helaas niet krasvrij: Deze vloer is wel gevoelig voor krassen. Bij het plaatsen van de meubels zoals bijvoorbeeld een grote leren hoekbank zal je viltjes moeten voorzien om krassen te voorkomen

Steen- of marmertapijt:

Deze vloer is gebonden met klein grind of steentjes in epoxy voor het steentapijt. Het marmertapijt wordt gebonden met epoxyhars en marmerkorreltjes.

Voordelen van deze vloer: 

  • Bestaat in verschillende kleurensamenstellingen en past ook in elk interieur.
  • Duurzaam, slijtvast en krasbestendig.
  • Geschikt voor diverse ondergronden en kan ook gecombineerd worden met vloerverwarming.
  • Antiallergisch en onderhoudsvriendelijk.

Ook niet onbelangrijk bij je keuze is de afkomst. Kwaliteitsvolle gietvloeren zijn namelijk van Hollandse bodem!