Het hele jaar door privacy dankzij een groenblijvende haag van Kwekerij Top & Top

3 min gelezen

De privacy in je tuin is uiteraard erg belangrijk. Het hele idee van een eigen tuintje is dat je daar kunt zitten zonder dat je meteen in het zicht zit van Jan en alleman. Als je naar het park gaat, dan ben je in de publieke ruimte. Je hebt daar nauwelijks privacy, want er zijn veel meer mensen in het park die ook van het park gebruik maken. Dit geldt ook voor wanneer je ergens op een bankje gaat zitten. Meestal staan die bankjes naast een fiets- of voetpad en dus heb je constant te maken met voorbijgangers. Als je een eigen tuintje hebt, dan kun je jezelf afschermen van de buitenwereld mits je dus iets van een omheinding hebt rondom je tuin. Als je geen heg, haag of schutting hebt, dan kan iedereen uiteraard nog steeds bij je in de tuin kijken. Daarom is het goed om bijvoorbeeld een groenblijvende haag te kopen. Als je deze rondom je tuin plant, dan heb je meteen geen inkijk meer. Je kunt ze klein planten, zodat ze nog moeten groeien. In dat geval duurt het nog wel even voordat de haag helemaal dicht is gegroeid. Om die reden kun je ook een groenblijvende haag planten aan de hand van coniferen die al wat groter zijn, zodat het minder lang duurt voordat het echt een dichtgegroeide haag is. Je kunt voor de coniferen die je nodig hebt voor de groenblijvende haag in ieder geval terecht op de website van coniferen-bestellen.nl. Het grote voordeel van een groenblijvende haag is dat deze het hele jaar door groen blijft. Je kunt ook hele mooi hagen creëren met planten die in de herfst hun bladeren verliezen. Hoewel je dan in de zomer een mooie haag hebt, ben je de privacy in de herfst en winter weer kwijt. Het duurt vaak ook aardig lang voordat de haag in de lente weer echt helemaal groen is. Op het moment dat het in de lente koud en guur is, dan maakt dat niet zoveel uit. Je wil dan toch niet uiten zitten. Maar als het een mooie lente is met heerlijke temperaturen, dan wil je vaak al vroeg in de lente buiten kunnen zitten. Dat kan uiteraard wel, maar dan biedt je haag nog niet voldoende privacy. Met een groenblijvende haag heb je deze problemen niet, want deze blijft het hele jaar door groen. Dat is handig wanneer je de haag ook wilt gebruiken om te voorkomen dat mensen bij je naar binnen kunnen kijken. 

Bekijk de opties voor een groenblijvende haag op de website

Je kunt je alvast een beetje oriënteren door de coniferen voor een groenblijvende haag te bekijken op coniferen-bestellen.nl. Op de site vind je een overzicht van verschillende coniferen die je zou kunnen gebruiken voor jouw groenblijvende haag. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Californische Cipres
  • Dwergcipres

Met zulke coniferen kun je gemakkelijk een mooie strakke en vooral dichte groenblijvende haag creëren.

Bestel de coniferen gemakkelijk online

Het mooie van Kwekerij Top & Top is dat je alles gemakkelijk online kunt bestellen. Je hoeft dus niet naar een tuincentrum of een kwekerij te reizen. Alles wordt netjes bij je thuis afgeleverd. 

Lees meer…