Hoe kan je nu echt de beste salontafel kiezen?

3 min gelezen

Op het ogenblik dat je de uitstraling van een salon bekijkt zijn er meteen een aantal verschillende factoren die in het oog zullen springen. Het is echter voornamelijk de salontafel welke dienst doet als belangrijke eyecatcher. Door gebruik te maken van een salontafel kan je rekenen op heel wat interessante voordelen. Niet alleen oogt je salon op deze manier pas echt helemaal afgewerkt, daarnaast is het ook nog eens zo dat je meer comfort kan creëren. Dit overigens niet alleen voor jezelf en voor de andere leden uit het gezin, maar ook voor mensen die bij je op bezoek komen. Ben jij nog maar net verhuisd en heb je dan ook nog geen salontafel aangekocht? In dat geval is het zeker interessant om even stil te blijven staan bij de tips die staan aangegeven hier op deze pagina. 

Uit welk materiaal moet je salontafel zijn vervaardigd? 

In eerste instantie moet er natuurlijk worden gekeken naar het soort materiaal waaruit de salontafel moet zijn vervaardigd. Op dit vlak werd er in het verleden veelal gekozen voor een exemplaar van bijvoorbeeld marmer. Tegenwoordig zijn dit type salontafels echter een stuk minder populair. Een potentieel interessant alternatief zijn de salontafels welke zijn gemaakt van glas. Deze duiken tegenwoordig steeds vaker op, niet in het minst in interieurs die over een strakke en moderne vormgeving beschikken. Het extra materiaal waar buiten glas gebruik van wordt gemaakt voor je salontafel zal eveneens een niet onbelangrijke impact hebben op de globale uitstraling waarover ze komt te beschikken. Mede hierdoor is het mogelijk om een glazen salontafel zowel in een modern als in een klassiek interieur te integreren. 

Het spreekt voor zich dat een salontafel die is gemaakt van glas lang niet de enige optie is waarover je beschikt. Een andere mogelijkheid is bijvoorbeeld kiezen voor een houten exemplaar. In het bijzonder in een landelijk interieur wordt er bijzonder vaak voor gekozen om gebruik te maken van een salontafel welke bijvoorbeeld is gemaakt van eikenhout. In een industrieel getint interieur duiken vaak salontafels op die zijn vervaardigd uit staal. Zelfs exemplaren waarbij er gebruik wordt gemaakt van beton behoren tot de mogelijkheden!

Eén salontafel of meerdere bijzettafeltjes?

Vroeger was het zo dat er in elke woning wel een salontafel was terug te vinden. Tegenwoordig is dat echter niet zo. Hoezo niet? Neen, omdat steeds meer mensen er de voorkeur aan geven om gebruik te maken van verschillende, kleine bijzettafeltjes. Deze kunnen in tegenstelling tot een grote salontafel verspreid over de woonkamer worden geplaatst waardoor er op diverse plaatsen meer mogelijkheden voor handen zijn. Bovendien is het zo dat bijzettafeltjes doorgaans in set kunnen worden aangekocht. In dit geval beschikken de verschillende exemplaren steeds over een uiteenlopende hoogte waardoor ze eenvoudig in elkaar kunnen worden gezet. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, maak voor jezelf altijd de keuze of je nu gebruik gaat maken van een salontafel in je woonkamer of toch liever van meerdere bijzettafeltjes. Een combinatie van beiden is natuurlijk ook mogelijk. Niet in het minst in grote woonkamers kan dit een meer dan te overwegen optie zijn.

Voor unieke en aantrekkelijke salontafels ben je bij de online meubelwinkel Furnea aan het juiste adres.