Je tuin opknappen

2 min gelezen

Is je tuin aan een opknapbeurt toe? Dit kun je natuurlijk uitbesteden aan een professional, maar het is ook goed mogelijk om dit zelf te doen, mocht je daar natuurlijk de tijd en energie voor hebben. Hoe pak je zoiets dan aan? We geven je graag wat tips waarmee je je tuin weer netjes kunt maken, zeker nu de lente er weer aan komt komt dat vast goed van pas.

Je tuin onderhouden

Je tuin onderhouden is iets wat je eigenlijk regelmatig zou moeten doen. Ga je beginnen aan een grote opknapbeurt, dan zijn dit dingen die je in ieder geval zou moeten aanpakken. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om het snoeien van hagen en bomen. Daarnaast valt hier het verwijderen en bestrijden van onkruid onder, het maaien van gras, het beplanten en bemesten van borders en het schoonmaken van de tegels in je tuin. Heb je bijvoorbeeld keramische tuintegels van deze website, dan wil je deze natuurlijk zo mooi mogelijk houden. 

Je tuin opnieuw aanleggen

Misschien is ook de betegeling in je tuin aan een opknapbeurt toe. Voor wat voor soort tegels ga jij? Er zijn ontzettend veel verschillende opties. Daarnaast zou je ook voor houten elementen kunnen gaan, zoals bijvoorbeeld een vlonder of een pergola. Vergeet daarnaast de beplanting niet. Misschien wil je wel een leuke fruitboom, met bijvoorbeeld appels erin?

Geef het één en ander een verfbeurt

Een tuin opknappen hoeft niet veel werk te zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook slechts een aantal elementen een verfbeurt geven, zoals je schutting of tuinmeubelen. Voorzie ze van een likje beits of verf en je tuin ziet er direct anders uit. 

Bedenk nieuwe kleuren

Soms is het tijd voor iets nieuws. Misschien is het leuk om je tuin van nieuwe kleuren te voorzien. Ga bijvoorbeeld voor een andere soort bloemen, of koop kussentjes in een andere kleur voor op je loungebank.