Het avontuur met mijn kamerplanten

2 min gelezen

Sommige mensen zijn er goed in en sommige mensen zijn er minder goed in. Het hebben en onderhouden van planten lijkt voor de één lijkt het een vak apart en de andere heeft het als hobby. Persoonlijk herken ik mijzelf in beide teams. Toen ik mijn nieuwe appartement aan het inrichten was kwam ik op het idee om een aantal kamerplanten aan te schaffen. Een ficus kopen leek op dat moment een heel leuk idee. Mijn vingers begonnen te jeuken en ik wilde direct aan de slag gaan. Omdat ik toentertijd zo enthousiast was kocht ik wel vijf nieuwe kamerplanten. Ik moet toegeven dat het heel mooi stond in mijn nieuwe appartement. Planten zijn namelijk een leuke opvulling voor lege plekken en stralen iets moois en natuurlijks uit. Ik had nog niet veel spullen in mijn appartement staan dus de planten waren een hele goede uitkomst. Mijn enthousiasme was helaas maar van korte duur. Mijn vrienden hadden hier al een weddenschap over gemaakt, hoe lang de kamerplanten het zouden volhouden in mijn nieuwe appartement. En dat terwijl mijn ouders hele mooie buitenplanten hebben laten groeien. Daar zou ik veel van opgestoken moeten hebben, zou je zeggen! 

Te veel water gegeven

Gelukkig was mijn zorg voor de planten wel beter dan mijn vrienden in eerste instantie hadden gedacht. De meeste dachten dat de kamerplanten de eerste maand niet eens zouden redden. Maar ik heb mijzelf ertoe gezet hen het tegendeel te bewijzen. De eerste plant ging helaas na twee maanden een beetje slaphangen. Wat bleek, ik had hem te veel water gegeven. In mijn angst om de planten te verwaarlozen heb ik ze dus te veel water gegeven. Ik wist niet dat dit kwaad kon, tot een van mijn vrienden opmerkte dat de wortels van die plant aan het rotten waren. Dit kwam door het overtollige water. Ik ging direct aan de slag en had gelezen dat deze planten nog prima te redden zijn. Ik moest de wortels die aan het rotten waren eraf snijden en de gezonde wortels weer voorzien van verse potgrond. Ik was blij dat ik mijn mooie kamerplant nog kon redden. 

Het tegendeel bewijzen

Niet alleen door mijn vrienden werd ik vierkant uitgelachen. Op mijn werk ging het ook al rond dat ik uit angst om te weinig water te geven nu mijn plant had laten verdrinken. Ze waren op kantoor al bekend met mijn onhandigheid met planten. Mijn kantoorplanten zien er namelijk ook niet al te best uit. Ik verwaarloos ze soms een beetje. Nu ik thuis heb gezien hoeveel plezier ik kan beleven aan planten ben ik van plan om ook de planten op mijn kantoor beter te gaan verzorgen. Ik ga mijn vrienden en collega’s allemaal het tegendeel bewijzen. Ze zien mij over een tijdje helemaal verdwijnen tussen de mooie groene planten.