Tips voor het zelf maken van een tuinpoort

2 min gelezen
Tips voor het zelf maken van een tuinpoort
Ben je op zoek naar een stevige tuinpoort die perfect aansluit bij de uitstraling van je tuin? Dan kun je het beste zelf aan de slag te gaan om een tuinpoort te bouwen met een stalen frame en houten panelen ertussen. In deze blogpost lees je hoe je zelf een stalen poort met houtvulling maakt!

1. Metalen frame

De meeste mensen hebben zelf geen lasapparaat. Gelukkig is dit helemaal niet nodig, want een stalen frame voor een tuinpoort bestel je gewoon bij een metaalbedrijf. Met een stalen frame is je tuinpoort beter bestand tegen zware belastingen, zoals windbelasting of duwen en trekken aan de poort. Ook voorkom je zo dat hij na verloop van tijd scheef gaat hangen.

2. Houten panelen aan metalen frame bevestigen

Wanneer je het metalen frame binnen hebt, kun je er houten panelen naar wens op monteren. Deze koop je gewoon bij een bouwmarkt. Let er wel op dat je kiest voor een houtsoort die geschikt os voor buitengebruik. Indien nodig kun je het hout nog een extra behandeling geven met een beschermmiddel, zoals lak of beits, om de levensduur te verlengen en het hout te beschermen tegen weersinvloeden.

3. Ophangen van de poort

Als je de poort helemaal af hebt, is het tijd voor de laatste stap: het ophangen van de poort. Zorg ervoor dat je deugdelijk hang-en-sluitwerk kiest. Dit moet in verhouding staan tot de grootte en het gewicht van de poort. Heb je ervoor gekozen om je zelfgemaakte tuinpoort ook van een slot te voorzien? Let er dan op je dit op de juiste hoogte monteert, zodat de deur makkelijk in het slot valt.

Trots op je zelfgemaakte tuinpoort

Door zelf een tuinpoort met stalen frame te maken heb je een solide en duurzame poort die perfect aansluit bij de uitstraling van je tuin. Ben je al op zoek naar je volgende tuinproject? Wat dacht je van een pergola?