Wil je roze sterjasmijn in je tuin of op je balkon? Dit moet je weten!

2 min gelezen

De roze sterjasmijn, de roze Toscaanse Jasmijn, wordt ook wel de Star of Sicily genoemd. Het is een prachtige plant met mooie, roze bloemen die een fris-zoet geur aan je tuin geven. De plant is zeer geliefd vanwege de prachtige bloemen en lekkere geur. Deze plant is perfect geschikt als klimplant en is wintervast. Wil jij weten hoe je de Star of Sicily het beste in jouw tuin kunt plaatsen, waar je op moet letten en hoe je deze het beste verzorgt? Lees dan snel verder! 

De Roze Sterjasmijn

De roze jasmijn bloeit in de maanden mei tot september volop met haar mooie, stervormige bloemen. Ook na de vaste bloeiperiode kan het voorkomen dat de Star of Sicily je nog even laat genieten van haar mooie bloemen. De plant is een klimplant die ook ‘s winters haar groene bladeren behoudt en tot wel vijf meter hoog kan groeien. 

De Star of Sicily in je tuin planten

De roze sterjasmijn komt het meest tot haar recht wanneer je haar een plekje in de volle zon of in de halfschaduw geeft. Dan kan de plant het beste groeien. Zorg wel voor voldoende beschutting tegen de wind in de koude wintermaanden. Kies dus voor een plekje tegen een muur die voldoende zon krijgt. De plant is niet zelfhechtend, dus je kunt het klimmen van de plant het beste stimuleren door de takken van de plant vast te maken aan een klimrekje of aan de pergola die je met de roze jasmijn wil versieren. 

Het verzorgen van de roze Toscaanse jasmijn

Het onderhouden van de roze jasmijn bestaat met name it het snoeien en af en toe bewateren en bijvoeden. Het snoeien van deze mooie klimplant kun je het beste twee keer per jaar doen, één keer in de maand april en één keer in de maand september. Hierbij hoef je de plant niet volledig kaal te snoeien. De Toscaanse jasmijn behoeft niet veel extra verzorging, omdat de plant ook in een relatief droge bodem goed kan gedijen. Merk je dat de bodem waar de plant in staat begint uit te drogen? Dan is dit het juiste moment om de plant extra water en plantenmest met een hoge voedingswaarde te geven. Wordt het ‘s winters erg koud, dus kouder dan -10 graden Celcius? Zorg er dan voor dat je de wortels van de plant goed afdekt zodat deze niet bevriezen.