Iedereen seizoen is weer anders

2 min gelezen

We kennen 4 seizoenen met elk andere kenmerken en weerssituaties. Je hebt allemaal wel je voorkeur voor een bepaald jaargetijde. Een jaargetijde oftewel een seizoen is een periode van drie maanden die wordt bepaald door de draaiing van de aarde om haar as, ten opzichte van de zon. De jaargetijden verschillen van land tot land. In de Tropen is het altijd zomer, en op de polen altijd koud. In ons land wordt het jaar verdeeld in 4 seizoenen: de lente, de zomer de herfst en de winter. De wisselende jaargetijden of seizoenen in Nederland bekleden ieder een andere periode van het jaar. Voor velen is de zomer de meest geliefde periode van het jaar. De zomer loopt van 21 juni tot en met 20 september. De warmste dagen komen in dit jaargetijde voor maar er valt ook nog steeds veel regen in de zomermaanden. De herfst wordt door velen gezien als een sombere natte tijd van het jaar. De winter daarentegen doet weer veel harten sneller kloppen. Maar dan wel voor een echte winter met sneeuw en ijs.

Je tuin winterklaar maken

De winter is bij uitstek het seizoen om je tuin eens goed op te ruimen en te snoeien. Al het werk dat je er nu aan besteed heb je straks in het voorjaar weer veel profijt van. Ook het planten van de bloembollen kan je nu het beste doen. In het voorjaar heb je dan meteen een mooi bloeiende tuin met veel kleur. Dat is ook meteen de periode om ongenode insecten te bestrijden en uit je tuin te weren. Veel mensen kiezen nog steeds voor chemische bestrijdingsmiddelen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de chemische weg is biologische bestrijding van ongedierte. Bij biologische bestrijding worden nuttige insecten ingezet om de ongenode insecten te bestrijden. Er zijn vele nuttige insecten die ingezet kunnen worden. De larven van lieveheersbeestjes zijn hier bij uitstek geschikt voor. Met name bladluis zal hierdoor snel verdwijnen. Lieveheersbeestjes kopen is dus een slimme zet om optimaal van je tuin te kunnen genieten.

Biologische bestrijdingsmiddelen

De biologische bestrijding van ongewenste insecten zal de komende jaren steeds meer aandacht gaan krijgen. De voordelen ten opzichte van chemische bestrijding zullen steeds zwaarder gaan wegen. Biologische bestrijding geeft geen milieuschade door residuen van pesticiden in het gewas, in de bodem of oppervlaktewater. De bestrijders houden zichzelf in stand. Ze voeden en vermenigvuldigen zich. De op te ruimen prooi kan niet resistent worden zoals bij chemische bestrijding wel het geval kan zijn. Voldoende redenen om voor de biologische variant te kiezen.