Boer&VanWijk: specialist in foto’s op plexiglas

2 min gelezen
foto’s op plexiglas

Altijd al benieuwd geweest wat de voordelen van een foto op plexiglas? Boer&VanWijk specialiseert in het printen van afbeeldingen op diverse materialen, zoals plexiglas. Goede foto’s dragen een emotionele waarde met zich mee en u wilt ze daarom het liefst zo mooi mogelijk inlijsten ongeacht of ze persoonlijk of publiekelijk worden tentoongesteld. Bij Boer & van Wijk kunt u uitgaan van hoogwaardige kwaliteit op vele materialen. Ze specialiseren in glas en de laatste tijd zijn foto’s op plexiglas een populaire optie. 

Glas en plexiglas verschillen aardig nogal van elkaar, maar beide materialen zijn een goede optie en hebben voor- en nadelen. Veel bedrijven beweren dat ze op glas printen terwijl het in werkelijkheid om plexiglas gaat. Het verschil is moeilijk te zien, maar in dit artikel gaan we uitleggen waarom een foto op plexiglas een topkeuze is.

Een foto op plexiglas is voordeliger

Als het gaat om prijs-kwaliteit verhouding is plexiglas een duurzame keuze. Naast hoge kwaliteit glas dat jarenlang meegaat levert Boer&VanWijk ook een zeer solide ophangsysteem. Dit ophangsysteem gaat jarenlang mee en is vrijwel onzichtbaar. ideaal voor zowel thuis aan de muur of in een fotogalerij. Boer & van Wijk vindt dat een foto van hoogwaardige kwaliteit op plexiglas bij iedereen aan de muur een plekje verdient.

Maatwerk en een secure werkwijze

Vanzelfsprekend bepaalt u zelf de vorm en het printformaat. Boer&VanWijk werkt met (laser)printers van Zwitserse makelij, dus kwaliteit is gewaarborgd. Ze kunnen in elk formaat frezen of laseren; niet iedereen wil immers dezelfde vorm. 

Normaal gesproken is vierkant de norm, maar het is ook mogelijk om voor een ovaal, rond of langwerpig formaat te kiezen. Een mooie perspectief foto leent zich bijvoorbeeld uitstekend voor een langwerpig formaat terwijl een panoramafoto beter vereeuwigd kan worden in vierkant formaat. Welk formaat uw voorkeur ook heeft, een foto op plexiglas kan ik elke maat worden geprint.

Lichtdoorlatend en perfect verlijmbaar

Een ander verschil tussen glas en plexiglas is de mate van lichtdoorlatendheid. Niet voor niets gebruiken grote aquaria bijvoorbeeld plexiglas vanwege de transparantie. Verder is de grote gewichtsbesparing vaak ook een beslissende factor. Aan de andere kant is glas harder, wat leidt tot minder krassen, maar plexiglas is slagvast. Al met al is glas dus iets fragieler, zeker bij afbeeldingen die buiten worden geplaatst. Een foto op plexiglas is dus beter bestand tegen valschade. 

In tegenstelling tot hout of papier kunt u geen normale lijm gebruiken om plexiglas te lijmen. Hiervoor is een speciale lijm nodig, genaamd Acrifix. Mocht het voorkomen dat u foto’s wilt samenvoegen of bewerken dan is plexiglas letterlijk en figuurlijk heel flexibel. Door de mate van hittebestendigheid is deze stof ook heel buigzaam waardoor het voor veel toepassingen wordt gebruikt.

Persoonlijk contact en advies

Bij Boer&VanWijk staat, naast kwaliteit, service en persoonlijke aandacht voorop. Ze zien zichzelf als een modern bedrijf dat constant ontwikkelt, maar tegelijkertijd behouden ze de normen en waarden van een traditionele firma.