Een duurzame wereldkaart van hout in huis halen

3 min gelezen
duurzame wereldkaart

Het kopen van een wereldkaart is door de jaren heen bijzonder populair gebleken. Heel wat mensen kiezen er dan ook voor om ergens in hun huis een wereldkaart op te hangen. Dit kan op de meest gekke plaatsen zijn. Er zijn bijvoorbeeld mensen die kiezen voor een vrij standaard locatie zoals bijvoorbeeld een thuiskantoor of de keuken, maar wat ook te denken van het toilet? Een wereldkaart kan in principe op eender welke locatie in huis worden opgehangen. Het is echter vooral de vraag voor welk type van wereldkaart jij uiteindelijk gaat kiezen. Kies je bijvoorbeeld voor het aanschaffen van een standaard plastic wereldkaart of geef je toch eerder de voorkeur aan een exemplaar welke is gemaakt van hout? Ben jij eerder geneigd om te kiezen voor een duurzame wereldkaart van hout? In dat geval doe je er zeker goed aan om even stil te blijven staan bij de informatie zoals hieronder aangegeven. 

Waarom kiezen voor een duurzame wereldkaart van hout?

Veel mensen denken er aan om een duurzame wereldkaart van hout te kopen. Verschillende redenen kunnen hiervan aan de basis liggen. In eerste instantie is het bijvoorbeeld mogelijk dat men de wereldkaart ook wenst te kopen als interieurobject. In principe kan dit ook gelden voor een plastic exemplaar, maar het spreekt voor zich dat de uitstraling daarvan toch echt wel compleet anders is. Andere voordelen waar je op kan rekenen bij het aanschaffen van een duurzame wereldkaart van hout zijn de volgende: 

  1. Je kan altijd rekenen op een uitstekende levensduur; 
  2. Een wereldkaart van hout is een duurzaam product en dus goed voor het milieu; 
  3. Het is een mooie eye-catcher voor in elk interieur; 
  4. Een wereldkaart van hout is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen; 

Je zou er van kunnen schrikken hoeveel keer per dag de wereldkaart die jij hebt aangekocht zal worden gebruikt. Heel wat kinderen zijn bijvoorbeeld gefascineerd door alle landen die er op deze planeet zijn terug te vinden. Zij zullen dan ook maar wat graag regelmatig even wat nieuwe feitjes over onze planeet willen ontdekken… en zeg nu zelf, hoe kan dat nu beter dan door gebruik te maken van een wereldkaart? Een plastic wereldkaart kan al snel sporen van slijtage gaan vertonen, maar voor een wereldkaart van hout geldt dit absoluut niet.

Zijn er ook nadelen verbonden aan een wereldkaart van hout?

Bovenstaande voordelen zorgen ervoor dat heel wat mensen ervoor kiezen om een wereldkaart van hout in huis te halen. Dit gezegd zijnde is het toch zo dat er ook rekening dient te worden gehouden met een niet onbelangrijk nadeel. Een plastic wereldkaart is natuurlijk erg voordelig in aankoop. Ondanks het feit dat ook een wereldkaart van hout behoorlijk voordelig kan uitvallen is het in de praktijk wel steeds zo dat ze net wat duurder is. Wil jij dus met andere woorden graag tegen een zo voordelig mogelijke prijs een bepaalde wereldkaart in huis kunnen halen? In dat geval is de kans groot dat je uiteindelijk toch zal kiezen voor het kopen van een plastic exemplaar. 

De houten wereldkaarten van woodenamsterdam.com zijn gemaakt van duurzaam hout waarvan de natuurlijke nerfstructuur de wereldkaart een nóg mooiere uitstraling geeft.