Hoe beveilig ik mijn huis?

2 min gelezen

Een veilig huis is een fijn thuis. Niets is zo verschrikkelijk dan u onveilig te voelen in uw eigen woning. Gelukkig bestaan er tegenwoordig allerlei manieren om uw huis goed te beveiligen en inbrekers af te schrikken. In dit artikel zetten we 3 tips op een rij voor een goed beveiligd huis.

Tip 1: zorg ’s nachts voor licht buiten

Inbrekers houden ervan om in het donker hun slag te slaan, maar gelukkig kunt u hier makkelijk een stokje voor steken. Hang bij de voor- en achterdeur een buitenlamp op en zet de inbreker vol in het licht. Bent u bang dat u de buitenlamp vergeet aan te zetten? Koop dan een buitenlamp met een sensor. Zo gaat het automatisch aan als iemand in de buurt van uw deur komt.

Tip 2: installeer een kierstandhouder

U heeft vast de verhalen gehoord waarbij iemand aanbelt met een verkooppraatje maar eigenlijk een inbreker is. Voorkom deze angstige momenten en laat een kierstandhouder op de deur zetten. Zo hoeft u de deur slechts op een klein kiertje open te zetten. Andere opties zijn een kijkgat in de deur of een video deurbel.

Tip 3: laat uw deurslot controleren

Inbrekers zitten niet stil. Ze kunnen steeds sneller allerlei deursloten forceren. Een kwalitatief goed cilinderslot is een minimale vereiste. Let hierbij op de diverse SKG-beveiligingsklassen. Hoe meer sterren, hoe minder makkelijk het slot te forceren is. Daarnaast kun u ook overwegen een meerpuntsslot te nemen of een slim deurslot die alleen te openen is met uw smartphone.

Zorg samen met Slotenmaker Almere voor een veilig thuis

Bent u op zoek naar een sparringpartner om te kijken of de beveiliging van uw huis goed geregeld is? Benut de ruime ervaring van Slotenmaker Almere. Wij controleren uw woning en geven u helder advies over hoe u snel en voor een betaalbare prijs voor een goed beveiligd huis kunt zorgen. Zoals we eerder al zeiden, een veilig huis is een fijn thuis.