Hoe een slotenmaker jouw huis beveiligt

2 min gelezen
Slot open maken

Een slotenmaker beveiligt op veel manieren jouw huis. Het is niet alleen een kwestie van slotenservice in de vorm van gesloten deuren openen voor mensen die zichzelf hebben buitengesloten. Voor het verbeteren van de beveiliging van jouw woning of bedrijfspand zijn nieuwe sloten bijvoorbeeld een goede optie. Het komt regelmatig voor dat bewoners niet weten welk type slot het meest geschikt is voor hun woning.

Daarnaast biedt een slotenmaker als onderdeel van de slotenservice essentieel advies tegen inbraak. Of het nu gaat om het vervangen van de sloten met inbraakwerende varianten of dat het installeren van een camera al voldoende is. Bij twijfel is de expertise van zo’n vakman onmisbaar om de juiste keuze te maken.

Sloten vervangen

Sloten vervangen

Zoals al eerder gezegd is het verstandig om sloten tijdig te vervangen om het huis goed te beveiligen. Dit komt niet omdat de fysieke slijtage zo snel gaat. De sloten weerstaan weliswaar dag in dag uit de krachten van de natuur, maar ze zijn gemaakt van materialen die zeer lang mee gaan.

Het vervangen van sloten door een slotenmaker wordt voornamelijk gedaan omdat er nieuwe inbraaktechnieken zijn. Tegenwoordig hebben inbrekers een manier die bekend staat als kerntrekken. Hierbij wordt het slot met een machine uitgeboord. Als je sloten niet voorzien zijn van een drie sterren SKG keurmerk is de kans hoog dat ze zo’n techniek niet overleven. Ga de lokale slotenservice ten rade wat je hieraan kunt doen.

Laten maken van een nieuwe sleutel

Ook het laten maken van een nieuwe sleutel behoort tot de slotenservice van een slotenmaker. Kom je er telkens net een sleutel te kort in het huishouden of is er een krom gebogen? Een ervaren slotenmaker heeft zo een nieuwe gemaakt.

Sleutels vervangen

Inbraakherstel

Ondanks alle beveiliging komen inbraken nog steeds regelmatig voor. Om hier zo snel mogelijk van af te zijn heb je een partij nodig die met spoed inbraakherstel kan regelen. Een slotenmaker is de aangewezen partij hiervoor.

Het is niet alleen voor jezelf prettig om snel noodglas geïnstalleerd te hebben. Ook het vervangen van de sloten en het op orde brengen van de algehele beveiliging is belangrijk. Criminelen slaan vaak nog een keer toe als ze zien dat de bewoners zich nog niet goed hersteld hebben.