Hoe vind ik een geschikte makelaar?

2 min gelezen

Als je jouw woning wilt verkopen, dan sta je sterker met een goede makelaar. Maar hoe vind je nu een makelaar die bij je past?

Allereerst zul je jezelf online oriënteren. Natuurlijk wil je werken met een lokale makelaar. Gezien deze de meeste kennis heeft van de omgeving waarin je wilt gaan verkopen. In dit voorbeeld nemen we de regio Nijmegen.

Stel dat je in Nijmegen opzoek bent naar een makelaar raden we je aan om te zoeken op bijvoorbeeld Makelaar Nijmegen. Via Google zal je dan veel resultaten krijgen van verschillende makelaars. Op hun website stellen ze zichzelf meestal voor of laten ze resultaten zien van de afgelopen maanden.

Vaak kun je daar ook zien hoe hun de woningen presenteren die ze verkopen. Als jou dit aanspreekt heb je al gelijk een goed begin! Vervolgens kun je bijvoorbeeld reviews bekijken op Funda zodat je zeker weet dat deze makelaar goed is. De volgende stap is een vrijblijvende afspraak maken!

Als je een selectie van makelaars hebt gemaakt kun je natuurlijk ook met meerdere makelaars een vrijblijvende afspraak maken. Meestal komen ze langs bij je woning om gelijk een idee te krijgen van de waarde en welke presentatie hun in zouden zetten. Je kunt ze al je vragen stellen en ze zullen je een verkoopadvies geven.

Daarnaast zul je een vrijblijvende offerte ontvangen per of een vaste prijs, of een percentage van de koopsom. (In Nederland is een vaste prijs het meest voorkomend.)

Waar let je op bij het zoeken van een makelaar in Nijmegen?

Dat hangt natuurlijk af van je persoonlijke wensen. Maar hier een aantal dingen om op te letten:

  • Heeft de makelaar een keurmerk? NVM of VBO.
  • Heeft de makelaar goede reviews?
  • Heb je de reclame/borden van de makelaar vaak voorbij zien komen?
  • Heb je vertrouwen gekregen na jullie afspraak?
  • Geloof je dat hij je woningwaarde goed heeft ingeschat?
  • Kan hij snel aan de slag?
  • Hoe ziet zijn of haar presentatie eruit?

Daarnaast heb je wellicht natuurlijk zelf voorkeuren. Het is belangrijk dat het voor jou goed voelt, gezien het toch over een grote aankoop/verkoop gaat. Je wilt zeker weten dat alles tot in de puntjes is georganiseerd!

Mocht het toch niet goed voelen is het wellicht verstandig verder te kijken, zodat je ook een indruk hebt gekregen van andere makelaars in de regio en hoe zij het wellicht anders zouden aanpakken.

Veel succes bij het vinden van de juiste makelaar!