Je woning opknappen doe je zo!

2 min gelezen
Woning opknappen

Je woning is eens in de 10/15 jaar weleens toe aan een opknapbeurt. Wat kun je allemaal opknappen aan je woning? In dit artikel lees je de meest voorkomende opknap projecten. 

Moeilijk herstelbare schade

Heeft jouw woning onherstelbare schade opgelopen? Bezoek de website van Schade door Mijnbouw. Hier kun je schade melden. VInd hier ook meer informatie over schadedossiers en bijkomende kosten. Je kunt op deze website schade melden als particulier maar ook als bedrijf. Ook kan je als agrarisch bedrijf of als mkb-bedrijf schade melden bij Schade door Mijnbouw

Trappenhuis verlichten

Veel mensen willen hun trappenhuizen lichter maken. Vaak zijn er geen kleine ramen in de buurt van het trappenhuis. Hoe kun je ervoor zorgen dat het trappenhuis een stuk lichter is? Dit kun je door de muren wit te maken of door een grote spiegel op te hangen. De ruimte oogt hierdoor groter. Ook kun je de deuren, de vloer en het plafond in een mooi jasje steken. Ook kun je een plafondlamp, een staande lamp of trapverlichting plaatsen. 

Keuken opknappen

Als je keuken er niet meer zo appetijtelijk uitziet, dan is het misschien tijd om de keuken op te knappen. Je hoeft natuurlijk niet de hele keuken eruit te halen. Je kunt ook bepaalde delen mooier maken of opknappen.  Zo kun je tegeltjes vervangen. Je kunt de tegeltjes in de keuken wegbikken en de muur vervolgens opnieuw stuken. Vervolgens kun je de keukenkasten opknappen. Dit kun je doen door de kastjes te voorzien van een likje verf of van een leuk behangetje. Als je het werkblad van je keuken vervangt, dan krijgt je keuken een hele nieuwe en mooie uitstraling. 

Badkamer opknappen

Een badkamer vervangen kost veel geld. Het is beter om de badkamer op te knappen. Dit kun je doen door wat kleine reparaties. Je kunt de kit vervangen en de voegen goed schoonmaken. Wil je nieuwe accessoires in je badkamer hebben? Je kunt dan denken aan een wasmand of een mooi douchegordijn. Ook kun je natuurlijk een nieuwe wastafel plaatsen of de douchekop vervangen voor een modernere variant. Ook zijn er diverse badkamermeubels die je in de badkamer kunt plaatsen of inbouwen.