Je woonkamer helemaal zat? Begin gewoon opnieuw!

2 min gelezen

Wanneer je huidige interieur alleen maar op je af komt, is het hoog tijd voor wat anders. Lees onze tips voor een frisse start!

Vloer en muren

Niks is zo leuk als het reorganiseren van je woning! Een klodder verf en een nieuw zeil voor je vloer doen al wonderen. Maar als je een uitgedacht plan hebt voor de uitstraling van je woonkamer, is het misschien handiger om de wanden en vloeren uit te breken en van bijpassend materiaal te voorzien. En je plafond en deuren kun je eveneens onder handen nemen. ‘t Is maar net welk effect je wilt bereiken, natuurlijk.

Meubels

Zodra je merkt dat je zitcomfort zijn beste tijd heeft gehad, is het tijd om deze te vervangen. Evenals tafels en kasten die niet meer bij je nieuwe look passen. Bekijk het assortiment van je plaatselijke meubelkoning(in) om te zien welke sofa’s en fauteuils perfect in jouw totaalplaatje passen en kies hierbij geschikte tafels uit. Wanneer je enigszins handig bent, kun je de meubels waar nodig qua uiterlijk aanpassen. Bijvoorbeeld door ze te schuren, verven of van een nieuwe bekleding te voorzien. Zorg je wel dat je straks voldoende kastruimte over hebt?

Afval

Er zijn vast meubels en accessoires waar niemand meer iets mee kan wegens een verouderde stijl en/of teruglopende kwaliteit. En datzelfde geldt natuurlijk ook voor al dat puin dat je met verbouwen hebt verzameld. Geen nood, een container huren is namelijk altijd dé verstandige oplossing. Zoek een bak uit waar de door jou gekozen afvalstroom in verwerkt mag worden en je hoeft niet steeds heen en weer naar de milieustraat of vergeefs naar de kringloop. Handig toch?

Veel plezier met je nieuwe woonkamer!