Jouw perfecte boxspring samenstellen? Zo doe je dat. 

4 min gelezen

Een goede nachtrust is van onschatbare waarde voor een gezond en energiek leven. Het begint allemaal met het samenstellen van de perfecte boxspring, die de kern vormt van je slaapkamer. Bij het creëren van jouw ideale slaapomgeving zijn er talloze factoren om te overwegen. In dit uitgebreide artikel zullen we dieper ingaan op hoe jouw boxspring samenstellen, die voldoet aan jouw specifieke behoeften en voorkeuren, vloeiend zal gaan. 

De juiste afmetingen bij een boxspring samenstellen 

De afmetingen van je boxspring bed spelen een cruciale rol in je slaapcomfort en de algemene indeling van je slaapkamer. Het begint allemaal met een nauwkeurige meting van de beschikbare ruimte in je slaapkamer. Meet de lengte, breedte en hoogte zorgvuldig om ervoor te zorgen dat je boxspring perfect past en nog ruimte overlaat voor andere meubels en vrije beweging. 

Boxsprings zijn verkrijgbaar in verschillende maten, waaronder eenpersoons, tweepersoons, queensize en kingsize. Bij een boxspring samenstellen kies je de maat die het beste aansluit bij jouw behoeften en de beschikbare ruimte. Overweeg ook wie er in het bed zal slapen. Als je een partner hebt, is het essentieel om voldoende ruimte te hebben voor beide slapers om comfortabel te liggen. 

Het kiezen van het perfecte matrastype 

Het type matras dat je kiest, heeft een directe impact op je slaapervaring. Boxsprings op maat kunnen worden gecombineerd met verschillende soorten matrassen, waaronder binnenveringsmatrassen, pocketveringsmatrassen, traagschuimmatrassen en latexmatrassen. Elk type matras heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen. 

 • Binnenveringsmatrassen: Deze matrassen bevatten stalen veren die zorgen voor veerkracht en ondersteuning. Ze zijn ideaal voor mensen die van een steviger slaapoppervlak houden. 
 • Pocketveringsmatrassen: Pocketveringsmatrassen bestaan uit individueel verpakte veren, waardoor ze zich aanpassen aan de contouren van je lichaam. Dit zorgt voor uitstekende ondersteuning en minimaliseert bewegingsoverdracht, wat ideaal is voor stellen. 
 • Traagschuimmatrassen: Traagschuimmatrassen passen zich aan de vorm van je lichaam aan en bieden drukverlichting. Ze zijn perfect voor mensen met gewrichts- of rugklachten, omdat ze de druk op gevoelige punten verminderen. 
 • Latexmatrassen: Latexmatrassen zijn natuurlijk veerkrachtig en bieden zowel comfort als ondersteuning. Ze zijn hypoallergeen en bestand tegen stofmijt, wat gunstig kan zijn voor mensen met allergieën. 

Bij het kiezen van het juiste matrastype is het belangrijk om rekening te houden met je slaapvoorkeuren en eventuele specifieke gezondheidsbehoeften. Maar het allerbeste is om natuurlijk om een op maat gemaakt matras bij je boxspring samenstellen te kiezen. De professionals van Bedder kunnen je hier perfect bij helpen. 

Stijl en design van je boxspring 

Naast comfort is ook de esthetiek van je boxspring van belang. Je wilt ervoor zorgen dat je boxspring naadloos past bij de inrichting van je slaapkamer. Een boxspring samenstellen kan in diverse kleuren, stoffen en afwerkingen. Overweeg de volgende ontwerpaspecten: 

 • Kleur: Kies een kleur bij een boxspring samenstellen die harmonieert met het algehele kleurenschema van je slaapkamer. Neutrale kleuren zijn tijdloos en veelzijdig, terwijl gedurfde kleuren een statement kunnen maken. 
 • Stof: Overweeg de textuur en het materiaal van de stof. Opties variëren van klassiek geweven stof tot luxe fluweel en leder. Denk aan comfort en duurzaamheid bij je keuze. 
 • Afwerking: Boxsprings zijn beschikbaar met verschillende afwerkingen, zoals knoopdetails, capitonnering en siernaden. Kies een afwerking die past bij je persoonlijke stijl. 

Extra opties voor optimaal comfort 

Een boxspring samenstellen vraagt om optimaal comfort. Overweeg functies zoals verstelbare hoofd- en voeteneinden, ingebouwde verlichting en opbergruimte. Deze extra’s kunnen het comfort en de functionaliteit van je boxspring aanzienlijk verbeteren. 

 • Verstelbare hoofd- en voeteneinden: Met een elektrische boxspring kun je de positie van je hoofd en voeten aanpassen voor een ideale slaaphouding. Dit is handig voor lezen, tv-kijken of verlichting van slaapapneu. 
 • Ingebouwde verlichting: Sommige boxsprings hebben LED-verlichting onder het bed, wat zorgt voor sfeerverlichting in de slaapkamer en het gemakkelijk maakt om ’s nachts op te staan zonder anderen te storen.  
 • Opbergruimte: Boxsprings met opbergruimte, zoals laden of een uittrekbaar opbergvak, bieden extra ruimte om beddengoed, kleding of andere spullen op te bergen. 

Onderhoud en duurzaamheid van je boxspring 

De duurzaamheid en het onderhoud van je boxspring zijn van groot belang om ervoor te zorgen dat je investering op de lange termijn waardevol blijft. Hier zijn enkele tips: 

 • Regelmatig onderhoud: Lucht je matras regelmatig en draai deze om, om slijtage gelijkmatig te verdelen.  
 • Reiniging: Volg de reinigingsinstructies van de fabrikant om de bekleding van je boxspring in topconditie te houden. 
 • Kwaliteit: Kies een hoogwaardige boxspring van een gerenommeerde fabrikant om ervoor te zorgen dat deze jarenlang meegaat. 
 • Garantie: Controleer of je boxspring wordt geleverd met een garantie om je gemoedsrust te geven. 

Het samenstellen van de perfecte boxspring is een persoonlijke en belangrijke beslissing voor een goede nachtrust. Overweeg zorgvuldig de afmetingen, het type matras, de stijl, extra opties en duurzaamheid bij het maken van je keuze. Met de juiste boxspring kun je genieten van een comfortabele en verkwikkende slaapervaring.