Lichtkoepel voor plat dak

2 min gelezen
Lichtkoepel voor plat dak

Bij de lichtstraten die het meest worden verkocht gaat het om een lichtkoepel voor plat dak. Als het dak echt helemaal horizontaal ligt zal de lichtkoepel voor plat dak onder een kleine hoek komen te liggen. Als je dat niet zou doen blijven er plasjes regenwater op het glas liggen. Die verdwijnen pas als het water is verdampt. De kans is groot dat het vuil in het regenwater als vlekken op het glas achterblijven. Doordat een lichtkoepel voor plat dak onder een kleine hoek ligt kan het regenwater met het vuil vanzelf van het glas af lopen. Als het dak zelf al een kleine hoek heeft is er geen lichtkoepel met een hoek nodig.

Lichtkoepel voor plat dak

Montage van een lichtkoepel voor plat dak

Een lichtstraat of een lichtkoepel voor plat dak kan op twee manieren op het dak worden gemaakt. Dat kan rechtstreeks op de dakbedekking of via een opstand. Als er een bestaande opstand is worden de juiste maten doorgegeven en dan wordt de lichtkoepel precies op maat afgeleverd. Je hoeft hem dan alleen maar in de opstand te monteren. Bij montage rechtstreeks op het dak wordt er eerst een flens met inbraak werende schroeven vastgemaakt. Daar past de lichtkoepel precies in. De flens wordt vervolgens afgedekt met het dakleer. Je kunt als optie kiezen om de flens met mastiekhoeken te bekleden.

Lichtkoepel voor plat dak

Bekleding van de opstand bij een lichtkoepel voor plat dak

Als je een lichtkoepel voor plat dak met een opstand hebt besteld krijg je daar een opstand van aluminium bij geleverd. Dat materiaal is geschikt om te bedekken met alle gangbare soorten dakbedekking. Een voorwaarde is dat er een juiste voorbehandeling van het aluminium nodig is. Hoe je dat precies moet doen kun je terugvinden op vlakkelichtkoepel.nl of navragen bij de support afdeling.