Onderhouden van je houten vloer

2 min gelezen

Na lang zoeken heb je eindelijk de juiste houtenvloer gevonden. Je wilt natuurlijk dat deze er prachtig uit blijft zien. Hoe kun jij het best je houtenvloer onderhouden? En hoe kan je deze prachtige vloer beschermen tegen krasjes?

Houtenvloer onderhoud

Na lang sparen heb je eindelijk jouw droomhuis kunnen bouwen met een prachtige houtenvloer. Die je graag lang wilt behouden en ook goed wilt onderhouden, maar hoe? Wat kan je allemaal doen om hem zo goed mogelijk te onderhouden? Ongeacht van welk soort hout jouw vloer gemaakt is, elk hout zet uit als het vochtig wordt. Wring daarom de dweil goed uit tijdens het schoonmaken. Daarnaast is het verstandig om karpet te leggen onder bijvoorbeeld bankstellen en tafels. Dit om te voorkomen dat de vloer zal krassen bij het verplaatsen van meubels. En het vangt ook vocht op, bijvoorbeeld als een van de kinderen zijn sap heeft laten vallen. Maak tijdens het bezemen gebruik van een bezem met zachte haartjes, zo voorkom je beschadiging van de vloer.

Natuur in huis

Het hebben van een houtenvloer in huis, is te vergelijken met een stukje natuur hebben in huis. Het geeft het huis een unieke uitstraling, is makkelijk in onderhoud en past op elk interieur. Probeer zo min mogelijk met vochtige dweilen op de houtenvloer te gaan. En vergeet niet karpet over de vloer te doen, zodat die geen krasjes krijgt. Verschillende winkels verkopen ook producten die jouw houtenvloer een mooie glans geven. Wil jij dit niet zelf doen? Geen nood er zijn heel wat bedrijven die zich specialiseren in het onderhouden van houtenvloeren. Waarschijnlijk ook het bedrijf waar u het hout besteld heeft.

Bekijk voor meer info https://frieslandparket.nl/vloeren/houten-vloeren