Snel en verantwoord van je plaagdieren af

2 min gelezen

Plaagdieren zijn er in veel soorten en maten. De meesten doen ons griezelen. We houden nu eenmaal niet van spinnen, ratten  of muizen. Sommigen zijn onschuldig en er zijn soorten die schadelijk zijn of een ziekte overbrengen. Vooral deze moet je buiten de deur of je tuin zien te houden. In een open ruimte als je tuin kunnen ratten en Muizen makkelijk hun leefgebied vinden. Een paar is meestal niet erg. Ze zijn in zekere zin zelfs nuttig als je ze in je tuin hebt. Als ze met grote getalen zijn dan wordt het kwalijk. Van een Woelmuis weten we dat ze zich razendsnel voortplanten. Een muis is nooit alleen. Dus als je er één ziet moet je in actie komen. Ongetwijfeld zijn er vele neefjes en nichtjes, achter-neefjes en – nichtjes in de buurt. Samen kunnen ze in een korte tijd hinderlijk veel overlast geven. 

Voorkom schade aan je tuin en gazon

Wie de plaagdieren te lijf wil gaan heeft verschillende opties. De diertjes vangen in een klem of kooi. Een tijdrovende klus waarbij de dieren je altijd een stap voor blijven. Bovendien vraagt het een zekere kennis en kunde om de klem of val goed en op de juiste plaats neer te zetten. Werken met gif heeft in deze tijd van duurzaamheid en milieuvriendelijk leven, meestal niet de voorkeur. Voor een effectieve en schone en diervriendelijke manier van woelrat bestrijden zijn er natuurlijke manieren die het dier en zijn omgeving nauwelijks kwaad doen.

Met carbid milieuvriendelijke bestrijding

Strooi carbid in de leefomgeving van de mol, rat of muis en ze zullen vanwege de penetrante geur op de vlucht slaan. Ga Carbid kopen om op deze diervriendelijke manier van je plaagdieren in huis of tuin te komen. Eenvoudig om zelf uit te voeren en dus gemakkelijk en goedkoop.