Voorjaarsklussen voor in en om het huis

2 min gelezen
voorjaarsschoonmaak

Het voorjaar staat weer voor de deur. De winter is natuurlijk nog niet afgelopen, maar voor je het weet schijnt de zon en is het 15 graden. Daarom is het slim om alvast vooruit te kijken. Zorg ervoor dat je huis straalt als het weer mooi weer is. Er zijn verschillende klussen die je kunt uitvoeren in en om het huis. Lees in dit artikel welke klussen je het beste in het voorjaar kunt uitvoeren. Ook gaan we kijken hoe je het beste deze klussen kunt uitvoeren. Bezoek de website van dit stukadoorsbedrijf uit Dronten.

Tuin netjes maken

Je hebt een mooie tuin en wilt daar komende zomer natuurlijk lekker vertoeven. Samen eten in de tuin is toch heerlijk. Ook kun je heerlijk een drankje drinken met vrienden in de tuin. Het is dan wel fijn als de tuin netjes is opgeruimd. De spullen die er niet horen kun je beter in de garage leggen. Het komt heel rommelig over als je bijvoorbeeld je step en je bal midden in op het tuinpad hebt laten. Ook is het belangrijk om grote takken die gevallen zijn in de container te deponeren. Snoei struiken bij en ga met een heggenschaar de heg langs.

De grote voorjaarsschoonmaak

Wie is niet bekend met het fenomeen. Het idee van de grote voorjaarsschoonmaak is dat je je huis klaar maakt voor de mooie dagen die gaan komen. Ga dus je huis van binnen buiten goed schoon maken.

Keukenkastjes opruimen

Vaak ligt alles een beetje door elkaar bij de keukenkastjes. Het is niet meer overzichtelijk. ’s Avonds tijdens het koken is het flink zoeken naar de kruiden. Het beste is om de keukenkastjes eerst leeg te halen en daarna goed schoon te maken. Daarna is het slim om een goede en logische indeling te maken.

Ramen lappen

‘S winters is niet het seizoen om je ramen te lappen. In de lente en zomer wil je niet dat door het zonlicht jou vieze ramen opvallen naast die van de buren. Het is dus zaak om een sopje te maken en gauw te beginnen met ramen lappen zodra de zon structureel begint te schijnen.