De beste aankoop voor studenten: een vaatwasser!

2 min gelezen
vaatwasser huren

Stapels vol afwas op het aanrecht. Voor veel studenten die wonen in een studentenhuis is dit een herkenbaar beeld. Iedereen laat alles (dagenlang) staan en er is geen enkel plekje meer vrij in de keuken. Zonde, want je kan deze ergernissen ook makkelijk voorkomen! Doe jezelf (en je huisgenoten) een plezier en investeer in een vaatwasser. In deze blog zetten we enkele slimme aankooptips op een rijtje!

Tip 1: inhoud van de vaatwasser

De inhoud van een vaatwasser wordt uitgedrukt in couverts. Het bestek en services voor 1 persoon, voor 1 maaltijd staat gelijk aan 1 couvert. Bestaat je huishouden uit 4 personen? Dan heb je 4 couverts per maaltijd, dus 12 couverts per dag. Daarnaast moet je rekening houden met het formaat van de vaatwasser. Ga je deze inbouwen in een bestaande keuken, of komt deze vrijstaand ergens te staan?

Vaatwasser

Tip 2: vaatwasser huren

Een vaatwasser is een flinke aankoop. Wist je dat het ook mogelijk is om een vaatwasser te huren? Een vaatwasser huren kan al vanaf 10 euro per maand. Wanneer je dit bedrag over je huisgenoten verdeeld, betaal je amper nog iets voor het gebruik van een vaatwasser. Daarnaast profiteer je van een hoge mate van service, als de vaatwasser kapot gaat krijg je direct een nieuwe. Je komt bij huur nooit voor onverwachte kosten te staan, alles is inclusief in het maandbedrag.

Tip 3: energie & geluid

Naast de aankoop- of huurprijs van een vaatwasser heb je ook te maken met energiekosten en waterverbruik. Kijk hiervoor goed naar het energielabel op de vaatwasser, zo kan je op een slimme manier vele euro’s per jaar besparen. Kies minimaal voor een vaatwasser met een A+ energielabel, zo zit je altijd goed. Tot slot het geluidsniveau van de vaatwasser. Een aantal decibel meer of minder maakt een groot verschil, van een zeer luidruchtige vaatwasser wordt niemand blij.