Laat de trap renoveren

2 min gelezen

Is de trap in je huis wel toe aan vervanging of een fikse opknapbeurt? Kies dan voor Stairz Traprenovatie om je trap weer als nieuw te maken. Ze kunnen diverse trappen in een nieuw jasje steken, of het nu een houten of betonnen trap is maakt niet.


Techniek voor open trappen

Bij Stairz worden zowel open als dichte trappen gerenoveerd. De renovatie van een open trap kan zowel enkelzijdig als volledig gedaan worden. Je kiest natuurlijk zelf voor de manier die jij het beste vindt, maar hou er daarbij wel rekening mee dat een open trap die een onderdeel vormt van de woonkamer ook van onderaf bekeken wordt. Als je bij een dergelijke trap kiest voor een enkelzijdige renovatie zul je de traptreden aan de onderzijde zelf dienen te schilderen. Bij een volledige renovatie worden de treden rondom gedaan zodat je ook aan de onderkant tegen een compleet afgewerkte trap aankijkt.
Techniek voor dichte trappen

Bij een dichte trap kun je kiezen voor het vervangen van diverse onderdelen maar kun je ook  alles laten renoveren. Bij een totale renovatie van een dichte trap worden de traptreden voorzien van overzettreden maar worden ook de zijkanten hiermee dichtgemaakt. Verder wordt er ook gedacht aan de stootborden, de onderlijsten (waar je tegen aankijkt als je beneden staat) en de traplijsten.
Vraag naar de mogelijkheden

Als je interesse hebt in een traprenovatie kun je altijd eerst kijken wat de mogelijkheden zijn. Heb je een open trap? Dan is het zelfs mogelijk om hiervan een dichte variant te laten maken in verband met de veiligheid.